Personal Branding

Leergang Personal Branding

Een originele, effectieve training ‘zelf-presentatie’ voor leiders in het openbaar bestuur.

Het leven is een stroom van presentaties. Ook op je werk. Wanneer je jezelf steviger neer wilt zetten, maak dan werk van je merk. Ontdek je kwaliteiten, geef er woorden aan en straal je merkessentie uit in alles wat je doet en bezit.

Soms is het tijd om bij je ‘zelf’ stil te staan.

Voor publiek leiders staat de inhoud voorop. Maar voor een volgende stap in je loopbaan moet je ook jezelf goed presenteren. En dat is een uitdaging. Misschien heb je al ervaren dat reageren op vacatures nog geen bevredigend resultaat had. Of krijg je te horen dat je zichtbaarder kunt zijn en meer van jezelf mag laten zien. Je wilt optimaal tot je recht komen in een sollicitatieprocedure, netwerkgesprek of in je huidige baan en kunt daar hulp bij gebruiken. Dan is de leergang Personal Branding geknipt voor jou.

In de leergang maak je bewust werk van je persoonlijke merk. Waar sta ik voor, waar ga ik voor? En hoe kan ik dat uitstralen en uiten met alles wat ik doe en bezit? Je leert jezelf zo te presenteren dat anderen snel zien en voelen wat jouw unieke bijdrage is aan een organisatie.

Vanuit je eigen kracht (essentie) werk je aan een waarachtige en congruente presentatie van je zelf (expressie). In een kleine groep met gelijkgestemden en onder leiding van twee stevige coaches van Lagerweij en Speechless.

De training is zeven jaar geleden speciaal ontwikkeld voor de ABD door Annemarie Gils van Lagerweij en Edmée Tuyl van Speechless. De coaches kennen het openbaar bestuur van binnenuit en hebben tientallen topmanagers succesvol begeleid bij het versterken van hun persoonlijke positionering.

Erg geslaagde leergang: waardevolle inzichten uit de persoonlijkheidsvragen, toepasbaar resultaat en over en weer ook veel gehad aan de ‘peers’.

Voor wie?

De leergang Personal Branding is toegankelijk voor publieke leiders op tactisch en strategisch niveau van de ABD, G4, overige gemeenten, provincies, waterschappen, Nationale Politie, Veiligheidsregio’s, ZBO’s en toezicht- en adviesorganen van het Rijk.

Duur, locatie & kosten

  • online talentenanalyse
  • 1 individueel adviesgesprek met de coach van Lagerweij n.a.v. de talentenanalyse (merk-essentie)
  • 1 individueel adviesgesprek met de coach van Speechless over de actuele en gewenste uitstraling (merk-expressie)
  • 4 intensieve workshops (dagdeel) waarin je verder onderzoekt wat jou bijzonder maakt en leert hoe je je onderscheidende kwaliteiten over de hele linie aansprekend naar voren brengt
  • 1 dagdeel voorbereiding en huiswerk

Alle ontmoetingen vinden plaats in het kantoor van Speechless in het centrum van Den Haag (m.u.v. het adviesgesprek met de coach van Lagerweij). De deelnamekosten bedragen € 3.500,- p.p. exclusief 21% btw.

De Corona-crisis maakt onderstaande data ongewis. Maar tracteer jezelf vast op een lichtpunt. En reserveer je plaats in de eerstvolgende editie met een e-mail naar info@iamspeechless.com.

Data voorjaar & najaar 2020

16 april
12 mei
25 juni
14 oktober
10 september
8 oktober
19 november
14 januari

Programma in kort bestek

Eerste workshop: kort en krachtig

Je ontmoet je peers: een groep van maximaal 6 deelnemers die werken in vergelijkbare functies. We starten met een ‘flitsontmoeting’: je zet neer waar je voor staat en gaat. Met de talentenanalyse als ‘onderlegger’. De coaches en je peers geven feedback. Zo wordt helder welk beeld je oproept, wat je sterk maakt en wat ruis veroorzaakt.

Tweede workshop: verhaal, vorm en verpakking

Je leert hoe je de kwaliteiten die jou kenmerken vertaalt naar een passende uitstraling en reeks van uitingen (van taal tot toon, van jas tot tas, van aanwezigheid in levende lijve tot cv en digitaal profiel). Je werkt met het Speechless Merkregister en ontvangt ideeën van coach en peers voor een congruenter optreden.

Derde workshop: toon en vertel

De (half)producten die je maakte krijgen een constructieve review. Bijvoorbeeld een nieuw cv, een profi-portretfoto, een pakkend profiel, een frisse pitch. Ook de opgedane inzichten en vaardigheden passeren de revue. De meeting is de opmaat voor de verdere uitwerking van de manier waarop je jezelf neerzet.

Terugkomsessie: tussen droom en daad

Een dagdeel op maat. We verankeren het geleerde en delen inspiratie en ervaringen. Aanvullende tips en adviezen voor vervolgstappen worden uitgewisseld.

Met scherpe observaties en heldere feedback hielpen de coaches me mijn ‘brand’ scherp te krijgen. Het is super om praktische tips te krijgen die je direct kunt toepassen. Mijn bewustwordingsproces is versneld.

Contact en inschrijven

Heb je vragen over het parcours of wil je je direct inschrijven? Bel gerust of stuur een mailtje. Dan vertellen we je met plezier meer over onze aanpak. Of bespreken we de data waarop je kunt starten met werken aan je persoonlijke merk.

Annemarie Gils (Lagerweij)

annemarie.gils@lagerweij.nl

T. 0348 484 950 / 06 55 71 67 37

Edmée Tuyl (Speechless)

info@iamspeechless.com

T. 070 363 37 17 / 06 12 43 98 16