Incompany

Wars van formats en formules

Bij een toespraak draait het om het juiste woord, op de juiste plaats en op het juiste moment. Met trainingen is het niet anders. Daarom hebben we geen standaardpakketten.

We ontwerpen trainingen op maat. Waarom kostbare tijd verliezen met een training die net niet biedt wat je nodig hebt?

Zijn er dan helemaal geen constanten in ons trainingsaanbod? Toch wel. We werken met kleine groepen van gelijkgestemden die willen leren. De trainer is all round, houdt van de inhoud en draait geen programma af.

En sommige hulpvragen komen vaak voor. Dat zijn de ‘classics’ in ons repertoire. Je ziet ze hieronder.


Spreken bij crises

Onder druk van een crisis of ramp snel en adequaat reageren met het gesproken woord. Betekenis geven en verbinding maken met betrokkenen staat centraal.

Eco-systeem op orde

Combi van speechcoaching, training speechwriting en advies voor inrichten van proces van uitnodiging tot evaluatie. Herstelt balans tussen spreken en schrijven en verankert boodschappen in corporate identity.

Gouden speechregels

Speeches schrijven voor jezelf of voor iemand anders. De kneepjes van het vak leren. Met de gouden regels wordt het voorbereiden en schrijven van een toespraak een lust in plaats van een last.

Ceremoniële speeches

Leiderschap tonen bij het begin of einde van iets of iemand. De gelegenheids-speech is een ondergewaardeerd genre met een grote kracht. Bij vreugde en verdriet.

Sprekend onderzoek

Heb je de kern van je onderzoek écht te pakken? Hoe laat je je inzichten spreken voor leken of ingewijden? Waarom slaap verwekken of nachtmerries doorstaan als het ook anders kan?

Spreekschroom voorbij

Staat de angst om te spreken voor een groep je ontwikkeling in de weg? Ontdek met lotgenoten hoe je aan spreekangst komt en hoe je er voorgoed vanaf raakt.

Fitnessparcours

Voor de klas, op een congres of zitting: je lichaam is de drager van je verhaal. Een parcours met oefeningen voor  articulatie, projectie en expressie. En tegen spreekstress.

Zelf-presentatie

Het leven is een stroom van presentaties. Ook op je werk. Wanneer je jezelf steviger neer wilt zetten, maak dan werk van je merk. Ontdek je kwaliteiten, geef er woorden aan en straal je merkessentie uit in alles wat je doet en bezit.

Sterke visuals

Powerpoint presentaties zijn vaak een bezoeking voor publiek en een zwaktebod van de spreker. Heb je echt slides nodig? Leer dan hoe je beelden goed gebruikt en data visueel pakkend presenteert.

Speechwriting Lab

De cognitieve wetenschap heeft professional speechwriters veel te bieden. In het laboratorium onderga je welke retorische vondsten werken en vooral waarom. Handig om je tekstkeuzes te onderbouwen.

Pleiten met passie

Advocaten moeten het hebben van het gesproken woord. Het pleidooi is zo oud als Cicero’s leermeesters en gebaat bij moderne presentatieleer. Versterk je optreden en win de zaak.

Pitch, promotie in pressure cooker

De opdracht van je leven, een moment waar het om spant: jij voert het woord en alles hangt er vanaf. Na een privé crash course ben je er klaar voor.