David

David staat in de schijnwerpers. Misschien zelfs in de Quote-500 of dan ten minste bovenaan de lijst van invloedrijke Nederlanders. Zijn ontwikkeldrang en eigenzinnige visie hebben hem zover gebracht. En nu wil hij dat gloedvol spreken echt eens onder de knie krijgen. Er gloren belangrijke optredens waar alles wat hij zegt op een goudschaal wordt gewogen. De pers schrijft mee. En zijn toespraken worden gepubliceerd. Dit jaar komt het ervan.

David is vastberaden een verschil te maken. Hij heeft behoefte aan een vertrouwenspersoon waarmee hij zijn twijfels over vorm en inhoud kan delen. Die hem aanspoort de grenzen op te zoeken en tegelijkertijd het pad uitzet naar een piek-performance. Tegenspraak is gewenst.

Het is even slikken voor David als hij inziet dat zijn optredens sleets zijn en de dertiende in het dozijn.

Maar hij keert terug naar de basis om te vinden wat hij werkelijk wil zeggen en verdiept zich in verwoordingen.

Hij legt zijn beschermende afstandelijkheid af en toont betrokkenheid en enthousiasme. Dat klinkt door in zijn stem en is zichtbaar in zijn ogen.

David is blij met het inzicht dat intentie en invloed samenhangen en heeft het publiek weer op zijn netvlies. Hij voelt zich uitgedaagd, geïnspireerd en is opgetogen over de hoge return on investment. De nieuwe werkwijze laat hij niet meer los. Hij kijkt met andere ogen naar de wereld. En de wereld kijkt anders naar hem.

David is een fictieve cliënt, gebaseerd op tientallen spraakmakers uit de Speechless praktijk.


Waarom koos David Speechless?

De tegenspraak die hij zoekt is lastig te vinden. Medewerkers durven niet. En voor een inaugerele rede, lezing of briefing in Brussel verlaat hij zich niet op de eerste de beste. Hij zoekt een sparring partner. Een vorm van gelijkwaardigheid die het makkelijker maakt open en kwetsbaar te zijn. En omdat spreken niet alleen een hoofdzaak is wil hij zich ook senang voelen als hart en lijf aan bod komen.

Van zijn coach verwacht David wenken die uitvoerbaar zijn in zijn positie. Stevig optreden en inbinden als het moet.

Intellectueel weerwerk en empathisch vermogen. En een gerichte aanpak die hem helpt zijn grenzen te verleggen zowel op inhoud als vorm.

Na een reeks robuuste, korte gesprekken en langere oefensessies heeft David zijn doelen bereikt. Nu weet hij Speechless te vinden om even te brainstormen over een nieuw verhaal, voor een snelle rewrite van een concept of het verzorgen van een incompanytraining.