Cue Cards

Uniek: echte Speechless Cue Cards in een elegant bewaarhoesje.

Reken af met gedoe en gebruik professionele cue cards

foto 5

Spreken in het openbaar is geen geheugenwedstrijd. En ook geen stresstest. Daarom is er niets mis met een uitgeschreven speech. Of index kaarten met steekwoorden. Mits je er werk van hebt gemaakt natuurlijk: spreektaal, structuur en oefenen. Zodat je de tekst of sleutelwoorden niet pas voor het eerst gebruikt op het podium.

Redmiddel

Op de bühne zijn spreektekst, notities of kaartjes met sleutelwoorden primair bedoeld om op terug te vallen. Omdat spreken toch spannend is, kan stress onverwacht toeslaan. Je krijgt een black-out, verdwaalt in zijpaden of hebt een out-of-body experience. Of er gebeurt iets onverwachts en je raakt van je stuk. Is dat midden in je betoog, dan is het wel zo prettig voor iedereen wanneer je de draad weer oppakt na een blik op je tekst of kaartje.

Vrijer spreken

Die kaartjes heten ‘cue cards’.  ‘Cue’ is een term uit de toneelwereld en geeft de opkomst van een volgende acteur aan. Filmsterren verstopten ‘cue cards’ op de set om hun tekst te onthouden. ‘Auto-cue’ is de moderne variant: de hele spreektekst staat op monitors of doorzichtige schermen. (Dat zijn die glasplaten op pootjes die je bij speeches van president Obama ziet.)

Voor een spreker werken de steekwoorden op cue cards als een sleutel. Je opent er je geheugen mee. Daar liggen de fragmenten van de toespraak opgeborgen. Met een blik op een cue card, haal je de opgeslagen passages terug.

Spreken met cue cards maakt een vrijere voordracht mogelijk. Je houdt makkelijker oogcontact met het publiek en bent minder afhankelijk van een excellente voorleestechniek.

Professioneel en elegant

De cue cards van Speechless zijn speciaal ontworpen voor sprekers. De afgeronde cue cards zijn mat, off white en stevig. Met professionele indeling en blanco achterkant. Het bewaarhoesje met cue cards steek je makkelijk in je binnenzak of handtas. Professioneel en compact. Onontbeerlijk voor de pro. En een mooi cadeau of relatiegeschenk.

Bestellen

De set bevat 20 blanco cue cards, een instructie- en voorbeeldkaart en recepten voor de Kersttoespraak en Nieuwjaarsspeech. Losse blanco cue cards zijn per 20 (bij) te bestellen.

  • 1 set cue cards met bewaarhoesje: € 14,95 inclusief 21% btw
  • 1 set 20 blanco cue cards: €9,95 inclusief 21% btw
  • verzendkosten binnen Nederland: €2,76 per set

Voor bestellingen, kwantumkorting of vragen stuur Speechless een mailtje.

foto 4

foto 1